Hästskötare/ Ledare

Hästskötare och ledare på Ronneby Ryttarförening är en viktig del av verksamheten. Som ledare på vår anläggning får du hjälpa till och sköta stallet, göra iordning hästarna för lektionerna och vara med och leda i manegen. Även stallhjälp såsom mockning, packa foder och fylla på vatten ingår. Allt för att det ska bli en trygg och rolig upplevelse för våra minsta ryttare och nybörjare i stallet. 

Som ledare på lektionerna samlar vi de tillfällen ni hjälpt till och i utbyte får ni en utbildning inom hästkunskap (nytt från och med 2021). Ledare skriver upp sig på deltagarlista inne i ridskolestallet varje gång man leder.  Det är viktigt att man anmäler sig till stallvärden för att få veta vart du behövs mest.  För att känna igen ledarna i stallet och ridhuset så bär de alltid reflexväst som finns i sadelkammaren. Minimiålder för att vara ledare är 9 år. Är du yngre ser vi helst att du hjälper stallvärden i stallet istället. På lördagar så får man en toast och en festis om man hjälper till hela lektionstiden. 

Tänk på att vi ledare alltid bär hjälm och när vi leder så görs det med delta och grimskaft så att ryttaren lätt kan styra själv. Om eleven vill rida själv så springer INTE ledaren utan grimskaft någon meter innanför spåret för det ses som en säkerhetsrisk.

Du skall ha ridit 4 terminer för att få leda på vuxenlektioner.

Stallvärd


Vi har åtta ungdomar som turas om att arbeta som stallvärdar på lördagar och söndagar. De ansvarar för att stallet sköts och att hästarna får mat och vatten på helgen.

Om man som elev eller ledare har några frågor så går det bra att fråga dem vad som helst.

Vi är så stolta över att just dessa ungdomar vill jobba och göra vår stallmiljö till den bästa.