Hästskötare/ Ledare/Stallvärd

Hästskötare och ledare på Ronneby Ryttarförening är en viktig del av verksamheten. Som ledare på vår anläggning får du hjälpa till och sköta stallet, göra iordning hästarna för lektionerna och vara med och leda i manegen. Även stallhjälp såsom mockning, packa foder och fylla på vatten ingår. Allt för att det ska bli en trygg och rolig upplevelse för våra minsta ryttare och nybörjare i stallet. 

Som ledare på lektionerna samlar vi de tillfällen ni hjälpt till och i utbyte får ni en utbildning inom hästkunskap (nytt från och med 2021). Ledare skriver upp sig på deltagarlista inne i ridskolestallet varje gång man leder.  Det är viktigt att man anmäler sig till stallvärden för att få veta vart du behövs mest.  För att känna igen ledarna i stallet och ridhuset så bär de alltid reflexväst som finns i sadelkammaren. Minimiålder för att vara ledare är 9 år. Är du yngre ser vi helst att du hjälper stallvärden i stallet istället. På lördagar så får man en toast och en festis om man hjälper till hela lektionstiden. 

Tänk på att vi ledare alltid bär hjälm och när vi leder så görs det med delta och grimskaft så att ryttaren lätt kan styra själv. Om eleven vill rida själv så springer INTE ledaren utan grimskaft någon meter innanför spåret för det ses som en säkerhetsrisk.

Du skall ha ridit 4 terminer för att få leda på vuxenlektioner.

Stallvärd


Vi har tre ungdomar som turas om att vara stallvärdar på lördagarna, de ansvarar för att stallet sköts om och hästarna kommer ut och in och får mat.Evelina är överst i bild tillsammans med sin ponny Power. De tävlar framgångsrikt i dressyr. Evelina startade sin ridkarriär på vår ridskola så hon vet hur det är att vara liten tjej i stallet. Hon är en tjej som älskar ordning o reda och är väldigt noga med allt och inget missas!!

 Evelina ger er garanterat tips på hur man får hästarna att blänka lite extra. På andra bilden ser vi Saga. Hon har lektioner hos oss så ni kanske även träffat henne i ridhuset. Saga är tävlingsryttare i dressyr med ponnyn Quincy (ej på bilden)

Saga är en hjärtlig tjej som lyfter fram det bästa i både barn och ponnys.

Sist ut är Max, som har gått på ridskolan sedan liten pojk och har numera häst på privatsidan.  Han har ni kanske oxå haft som kalasledare?!

 Max kan bolla med det mesta som kan hända i ett stall, vare sig det är nåt att laga, trösta eller lösa.Om man som elev eller ledare har några frågor så går det super att fråga dem. De har en ungdomsledar utbildning som de fått genom föreningen och då även en ungdomslön för sitt jobb i stallet. De har har reflexväst på sig. Vi är så stolta över att just dessa ungdomar vill jobba och göra vår stallmiljö till den bästa.