Hoppa till sidans innehåll

Förtydligande angående när vi anlitar tränare till vår anläggning


Styrelsen vill genom detta förtydliga vad som gäller rörande tränare på vår anläggning.

Vi vill först en gång för alla slå fast att Ronneby Ryttarförenings styrelse inte har sagt upp någon tränare som varit engagerad i föreningen.

I föreningen finns en beslutad träningspolicy som innefattar vad en tränare ska ha för kompetens och vilka grundkrav som gäller för den som håller organiserad träning mot betalning på RHC (Ronneby Horse Center). Policyn beslutades redan innan flytten till RHC och beslutades då för att det skulle vara tydligt vad vår klubb vill stå för och vad vi vill uppnå i framtiden. Ska vi sätta RRF på kartan behöver vi ställa vissa krav.

När det gäller tränare har vi som krav att denne/denna ska ha A-, B-, C-licens eller liknande utbildning. I samband med diskussionen visade det sig att många tränare som genomgått utbildningarna inte upprätthåller sin formella licens genom att årligen betala in den avgift som krävs, men har genomgått utbildningen. Då syftet med policyn är att ha en form av kvalitetssäkring kring kompetens valde vi att inte ställa krav på att licensavgiften skulle vara betald, men att tränaren skulle ha genomgått den formella utbildningen.

För att skydda föreningen och föreningens medlemmar, ska tränare som verkar på RHC inneha F- eller FA-skattsedel, detta innebär att det är tränaren och inte föreningen eller dess medlemmar som har ansvaret för att redovisa tränarens inkomster till skattemyndigheten, då inkomster enligt gällande lagstiftning ska redovisas. Detta är den möjlighet vi har för att skydda föreningen från att hamna i en situation där vi kan mista bidrag (från kommun och SISU etc.), vilket skulle vara förödande då vi är beroende av dessa bidrag för att hålla vår verksamhet igång, samt att medlemmar inte ska riskera att bli skyldiga att betala egenavgifter för tränaren.

Då ett av våra mål är att söka sponsring av näringslivet anser vi att det är en etisk fråga att följa rådande lagstiftning, då all negativ publicitet kan ligga oss i fatet.

Styrelsen har även som mål att minska administrationen kring betalningarna vid träningar och strävar efter att de som tränar på vår anläggning, i de organiserade träningarna, ska betala in sin träningsavgift till föreningens bankgiro och att vi som förening därefter betalar respektive tränare. Detta måste givetvis ske i samråd med de berörda tränarna.

Om något är oklart är alla välkomna att ta kontakt med någon av oss styrelsemedlemmar.

 

Styrelsen i Ronneby Ryttarförening 2013-07-02

Uppdaterad: 08 NOV 2016 10:20 Skribent: Johanna Håkansson

Postadress:
Ronneby RF - Ridsport
Visängsvägen 10
37238 Ronneby

Kontakt:
Tel: 045714965
E-post: This is a mailto link

Se all info